Trying new McDonalds burger


Assalamualaikum.
feiiXfood 丨 Last monday, aku dengan manager aku pergi try burger baru McD iaitu Hot N Crispy Chicken dengan Smoky Grilled Beef. asalnya rancang nak isi upu tapi alang alang keje kat dataran pahlawan, singgahlah McD instead of Starbucks.


We ordered dua - dua burger baru tu sebab nak merasa sambil melayan laptop. Aku order Smoky Grilled Beef (kanan) sebab suka dengan smoked beef and Kak mas amik Hot N Crispy Chicken  (kiri) burger since dia minat pedas. Harga dia aku lupa dalam RM15 satu set lah and dapat satu burger, kentang dengan air :)


The thing yang aku suka pasal smoky grilled beef ni patty daging dia lagi sedap than patty daging cheeseburger. Burger ni jugak ada sos istimewa pedas yang buatkan aku nak makan tanpa henti. nasib baik aku makan bende alah ni lepas dah siap mohon upu. takdelah nanti kejap makan kejap pegang laptop pastu laptop berminyak. tapi memang laptop dah berminyak time makan fries hahaha.

For Hot N Crispy Chicken pulak aku ada rasa and rasa dia pedas (maybe aku jenis yang tak makan pedas) tapi bagi kak mas, pedas sikit je hahaha. burger pedas ni tak jauh beza dengan  spicy chicken mcdeluxe sebab maybe sos dia yang buatkan burger ni lagi pedas hahaha.

Overall, aku suka dengan smoky grilled beef ni sebab daging dia and kurang suka dengan hot n crispy chicken sebab dia pedas and rasa biasa je. tapi still grilled beef ni maybe lagi sedap if letak sos bbq :") eh dah macam bbq beefacon burger king lak haha. tapi kalau patty dia kalini dorang grilled, dahtu yang patty cheeseburger tu dia bakar biasa je ke? maybe grilled lagi sedap daripada panggang biasa je.

thanks kak mas sebab belanja mcd kalini. tapi kesian sebab orang lain pulak yang makan burger dia bila dia bawak balik haha >,< takpe k lain hari saya belanja kak mas mcd pulak okay? hehe

Disclaimer
This is not a paid or sponsored post. I bought all of the product using my own money. This is just my personal experience trying new things. Thankyou 💜

feii

7 comments:

  1. Adoi.. sedapnya nengok gambar berger tu.. kikiki

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak jejak kaki kat McDonald's.. Nanti nak try laa

    ReplyDelete
  3. Teringin nak try yang spicy tu sebab saya suka spicy chicken mcdeluxe hehe :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. dah rasa !
    pedas sikit hwaaaa
    saya dahla xmakan pedas huhu

    btw, salam singgah. jemput datang join segmen blogwalking di blog saya
    https://mushyzaini.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-musfirahzn.html

    ReplyDelete
  6. sakit gigi and now xde mood nak makan. hmmm
    terliurrr

    ReplyDelete
  7. Tak tahu pun Mcd ada keluarkan burger baru. Hii. Teringin nak rasa smoky grilled beef sebab I love beef <3

    Jemput join segmen dan giveaway blog Siqah ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete

Instagram