2018 February Haul 💃

Assalamualaikum.
Im going to share to you guys the things that I bought in this month using my own money 💃


Sebenarnya haul kalini adalah semua barang drugstore (watson&guardian) and yeah thanks to them sebab buatkan duit I kopak lepas seminggu dapat gaji. I boleh kata yang I puas gila shopping use my own money. guna duit titik peluh I selama sebulan even I ada menyesal sikit sebab membazir beli benda yang I jarang guna. so yeahh...

SIMPLE : Refreshing Facial Wash (RM 17.50)


Watson - Trying a new cleanser from Simple sebab ramai buat review yang this cleanser bagus and ada low PH. I bought this at Watson at 17.50myr (tak termasuk member 10% off) tapi lepas tu baru I tahu yang Guardian ada sales untuk skincare hanya 13myr untuk this cleanser and I kecewa sebab I tahu I boleh save duit kat situ. but sokay benda dah jadi kan...

ST IVES : Blackhead Clearing Green Tea Scrub (RM 17.60)


Watson - One of my wishlist!!! I dah lama usha bende ni since I kerja watson lagi. tiap kali stok dia ni sampai bau dia sumpah kuat and wangi sampai dia berjaya goda I untuk beli dia. most of beauty guru in twitter suggest this for oily skin (i combination skin) and dorang suruh avoid that apricot scrub sebab too harsh and boleh rosakkan skin barrier korang. so, I chose this even I tak suka minum green tea tapi I suka scrub ni 💋

NIVEA : Extra White Repair & Protect SPF30 (RM 7.90)


Watson - Actually I bought this sebab I nak dapatkan Nivea Tsum Tsum Mug as a free gift. and guess what? Im freakin love this lotion!!! I tahu I ada losyen vaseline tapi I can say yang losyen ni wangi nak mampus. sumpah tak tipu. I rasa tak menyesal beli sebab I memang suka sangat... rasanya kalau dah habis I nak beli yang besar pulak 💁

NIVEA : Tsum Tsum Lip Balm Holder (RM 23.50)


Watson - These lip balm I beli sebab nak dapatkan Nivea Tsum Tsum Mug (gambar kat bawah). yes I tahu I membazir tapi sumpah lip holdernya comel gilaaa... ada perisa original care gambar Minnie & Baby Daisy and strawberry care gambar Elsa & Olaf. ada juga kaler lain tapi pooh dgn apatah lagi satu. I suka beli benda benda comel camni...


Watson - free gift yang I dapat lepas beli produk Nivea 28myr ke atas!!! I chose disney princess design sebab dari kecik I memang suka disney princess. this mug besar gila so I rasa nak buat hiasan kat dalam bilik letak barang ke bunga ke sebab sayang nak guna letak air hahaha so cute nak nangis rasa 😂 

NIVEA : Creme (RM 5.05)


Watson - One of my wishlist! I beli lepas I tengok nishxnish buat mask guna this creme. This creme macam lotion tapi tak banyak beza dengan vaseline. boleh guna kat semua part kat badan. lepasni nak try buat diy mask guna this cream.

SENDAYU TINGGI : Whitening Pearl Cream SPF15 (RM 38.00)


Watson - One of my wishlist!!! I memang dah lama suka produk ST since I beli ST punya whipped creme foundation. The only produk local yang I trust and I beli sebab suka dia punya produk setaraf dengan produk international lain! I nak try this creme sebab katanya boleh cerahkan parut jerawat and I jugak nak mencerahkan kulit sunburn I ni.

SENDAYU TINGGI : Matte BB Cushion Oil Control SPF50++ (RM 47.90)


Watson - Guys!! finally I own this item!!! one of my fxckin wishlist item. since I peminat ST, I selalu usha ig kak yatie and produk ni betul betul goda I. since january lagi I perati je dia harga takde diskaun and finally thanks watsons sebab harga diskaun buat I nangis terus I beli 😂 the only problem is I amik kod 04 sebab ST punya colour shade semua cerah nak mati. yes I orang melayu bukan albino hahaha...

SILKY GIRL : Matte Junkie Lip Cream (RM 17.45)


Watson - My holy grail!!! My fav lipstick ever from silkygirl... this is my 4th time bought this lippie cream. murah tapi best gila. mine is shade 01 Retro. I tak pernah try shade lain sebab setia dengan dia ni je. this is my kind of everyday lipstick pergi kerja. tapi the only problem is bende ni cepat habis sebab tu dah 4 kali beli hahaha 👍💋

MAYBELLINE : Fit Me Concealer 20 Medium (RM 13.95)


Guardian - My all time wishlist!!! I dah lama nak beli ni tapi tunggu sale je. I beli ni khamis lepas kat guardian sebab dorang buat sale menggila and memang ramai nak mati. I sempat beli ni je sebab duit dah habis. tak sempat nak beli fit me foundation yang harga 25myr je gaisssss... sape yang baca entry ni lepasni baik korang serbu guardian sebab sale dorang sampai ahad esok je...

FREEMAN : Apple Cider Vinegar Clay Mask + Scrub (RM 24.23)


Guardian - Lepas photoshoot cover photo, baru perasan yang freeman mask ni takde dalam gambar tu haha. I bought this kat Guardian since Watson I tak jual jenis yang ni. I baca banyak review kata this mask is good sebab dia 4 in 1 sebab tu nak cuba. before this I ada beli freeman mask yang pomegranate & mint lemon tu tapi skin I tak sesuai guna. So, I nak try this type pulak...

FREEMAN : Cucumber + Pink Salt Clay Mask (RM 24.23)


Watson - I beli ni sebab dia warna pink and bau dia wangi. most of the review I baca ramai yang tak suka dengan mask type ni sebab first time using kulit merah merah. I tak tahu kenapa I still beli even I tahu ramai dah tak suka haha I nak mencuba je. okay ke tak okay I akan review dengan lebih detail inshaAllah nanti.

Disclaimer
This is not a paid or sponsored post. I bought all of the product using my own money. This is just my personal experience trying new items. Thankyou 💜

love, feii

8 comments:

  1. trying to save money so no shopping for me this month. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i always said this to myself but whos in the earth yang nak lepaskan peluang sale macam tu T^T

      Delete
  2. that shade of silkygirl lip cream cepat betul sold out T_T

    ReplyDelete
  3. review la produk2 sendayu tinggi tu, rasanya BV belum jumpa produk2 tu kat watson/guardian sini T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah BV :) ST tak banyak watson ada T^T

      Delete
  4. TRIPLE WOW WOW WOW... heheehee tahniah sebab duit banyak habes untuk diri sendiri. sokay lah asalkan untuk diri sendiri kan?? haritu pun pergi guardian.. perghhh, banyak jugak habes..wahahhah #salamperkenalan http://nineteencapri.blogspot.my/2018/02/nuffnangmy-cpuv-februari-2018.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes paling puas sebab kita habiskan duit sendiri dan bukannya duit orang lain >,<

      Delete

Instagram