Watson's Fruity Mask REVIEW

Assalamualaikum.
My first mask review in this blog!
Is it good or not?
Read this post 😃

Alhamdulillah. Baru 3 minggu kerja di Watson's sampai busy nak update blog. Tak perasan langsung aku ada menang giveaway tapi tak sempat nak redeem barang, dah tukar nama pemenang tapi takpelah, mungkin takde rezeki. Sepanjang kerja di watsons ni senang nak tahu kalau produk yg kita sering guna ada sale macam mask yang aku nak review kali ni.


Watson's Fruity Mask

Made In Korea.
Price : RM 6.90
Mask jenis ni ada 6 perisa dan function. semuanya berbeza.
Bought this masks from Watsons a few days ago sebab ada sale 3pcs RM 10.
Why not kita mencuba benda gedik macam ni?
so, here;

1. Refreshing & Moisturising (Cucumber Extract)


This mask formulated with Cucumber Extract and Hydrolysed Vegetable Proteins 
to help refresh and give skin more plump appearance
Cucumber Extract : To help invigorate and replenish skin nutrients.
Hydrolysed Vegetable Proteins : a conditioning agent to help skin healthy.

2. Radiant & Moisturising (Aloe Vera Juice)


This mask formulated with Aloe Vera Juice and Vitamin C 
to help nuture fairer and more radiant skin
Aloe Vera Juice : to soothe and moisturise skin.
Vitamin C : to naturally brighten skin tone and protect skin from sun damage.

3. Purifying & Moisturising (Dragon Fruit Extract)


This mask is formulated with Dragon Fruit Extract and Althaea Rosea Flower Extract
to help purify and brighten skin tone for a more youthful appearance
Dragon Fruit Extract : rich in vitamins and minerals to help purify and whiten skin.
Althaea Rosea Flowe Extract : an antioxidant to combat harmful free radicals.

4. Energising & Moisturising (Lycopene Extract)


This mask is formulated with Lycopen and Ginkgo Extract
to help energise tired skin and restore a healthy, youthful appearance
Lycopene : a tomato extract with antioxidant properties to protect skin from free radical.
Ginkgo Extract : a potent antioxidant to help delay aging and protect skin from environmental damage.

5. Whitening & Moisturising (Camu Camu Extract)


This mask formulated with Camu Camu Extract and Vitamin B3
to help whiten and moisture skin
Camu Camu Extract : one of the most potent superfruits with strong antioxidant properties.
Vitamin B3 : to help protect skin from environmental damage and improve uneven skin tone.

6. Brightening & Moisturisng (Jeju Hanrabong Extract)


This mask is formulated with Jeju Hanrabong Extract and Portulaca Oleracea Extract
to help boost the brightness and smothness of skin
Jeju Hanrabong Extract : rich in Vitamin C to naturally brighten dull skin.
Portulaca Oleracea Extract : to help lighten freckless and protect skin.

How to use
Pakai sheet mask macam biasa dan biarkan 15 - 30 minit sahaja.
Tidak perlu dicuci. Guna 2-3 kali seminggu untuk kesan yang optimum.

Overall
very good. sheet mask warna putih dan nipis je. lagipun essence dia ada 30ml dalam satu pack. so berbaloi lah. every type lain-lain bau but bau dia so nice and tak merimaskan. lepas dah pakai kat muka, essence yang lebih tu sapu kat leher and tangan untuk kesan yang sama. worth buying ! nice mask sheet !

Repurchase?
of course! tapi bukan sekali 6 lah maybe for energising and whitening only untuk muka yang kurang bermaya and always dull. so why not? you all should try this too.

Disclaimer
This is not a paid or sponsored post. I bought all of the product using my own money. This is just my personal experience trying new items. Thankyou 💜

feii

19 comments:

  1. Suka jugak beli mask dkat watson. wajib topup kalau habis. Tapi brand watson sndiri xpernah cuba lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah. best! setaraf dengan high brand mask yang lain ^^

      Delete
  2. anis baru beli sekotak mask tu kelmarin :3 pandai watsons habiskan duit saya :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun! nasib baik ada sale so duit jimat sikit ><

      Delete
  3. suka mask brand watson ni. murah dan berbaloi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. function memang sama taraf dengan high brand punya mask.

      Delete
  4. Replies
    1. yup memang murah! sale sampai hujung disember :)

      Delete
  5. Hello visit here ! feel free to join my giveaway ;)

    http://princessdreamerdairy.blogspot.my/2017/12/giveaway-giveaway-by-princess-fazz-my.html

    ReplyDelete
  6. Asyik tengok je tak pernah beli...maybe I should give a try :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. you should try this ! memang best :DD

      Delete
  7. Tried one of watsons mask once but it causes stir on my face.. Maybe watsons skincare tak suits my skin..

    ReplyDelete
  8. tried some before but i think it was a different brand and it does not suit my face so i stop wearing any face mask.

    ReplyDelete
  9. Salam singgah dan follow :)

    http://www.akuseorangtraveler.com/

    ReplyDelete
  10. Kebelakangan ni suka gila pakai sheet mask and tak pernah try lagi watson punya mask.

    ReplyDelete
  11. Oh,ika selalu pandang je mask ni. Sebab tak pasti nak cuba ke tak. Was was. So dh baca ni, ika boleh la cuba beli satu hee :D

    ReplyDelete
  12. product watson memang tak pernah mengecewakan. hihihi. Zati suka strawberry scrub watson..best gilaaa

    ReplyDelete

Instagram