August 2017 - Raizah Halisah

Sunday, 13 August 2017

Princess Hours Thai (Thailand Drama)

August 13, 2017 5
Princess Hours Thai (Thailand Drama)

Hellooo~~ another drama review.. kalini thai drama pulak.. as always kalau kenal thai drama, konfem dia memang remake korean punya drama. so here, Princess Hours Thai (Goong Thai)

TITLE : Princess Hours Thailand (Goong Thai)
EPISODE : 20
COUNTRY : Thailand
CAST : Tao Sattaphong, Pattie Unsumalyn, Phan Pagniez, Bebe Tanchanok

so, rasanya ramai pernah tengok princess hours korean version kan? thai ver ni takde banyak beza still pasal seorang perempuan, Khaning (Pattie) kena kahwin dengan Crown Prince Inn (Tao) tapi Inn dah ade girlfriend, Minnie (Bebe) and still ada sepupu Inn, Nakhun (Phan) yang nak rampas balik takhta dia.

Image result for princess hours thai

actually, dalam drama ni aku prefer Nakhun sebab dia hensem and caring terhadap Khaning. Inn pun boleh tahan gak tapi dia punya muka ketat gila...menyampah. lagi satu Inn ni dia suka melayan makwe dia even dia tahu dia dah kahwin. Minnie ni character dia memang dia tak jahat. cuma silap dia, bila dia tak terima lamaran Inn sebab nak teruskan carier dia sebagai Bhutin archery athlete.

Image result for princess hours thai bhutin

aku suka istana dia kat Bhutin. nampak lawa dan tenang kalau tinggal situ haha. perangai si Khaning ni still childish bila dah masuk istana tu. bagi aku, PH korean ver dia tak tunjuk istana dia tapi thai ver ni memang dia tunjuk. konfem kalau sape yang tengok drama ni mesti suka dengan struktur istana dia lol

Related image

lagi satu, aku suka babak time Inn dengan Khaning kahwin. so modern and so pretty. aku suka outfitnya. nice lah dengan feeling konsep raja sekarang dah macam matsaleh dah hah.

Related image

how can you hate this man? he is so perfect im sorry Inn i choose him rather than u haha. the only one antagonist character that i fall. dalam drama ni, memang tak nampak dia jahat. tapi disebabkan dia sayang sangat kat mak dia, he has to follow his mom plan lol. im in love with this thaixfrance man omg mom, save me...

Image result for princess hours thai minnie

Minnie ni kalau perasan muka dia ada iras nabila kakak neelofa. maybe part hidung kot. character dia sebenarnya takdelah jahat sangat dalam korean ver tapi tah kenapa aku menyampah dengan dia dalam thai ver ni. watak dia nampak jahat dalam ver ni maybe muka dia kot yang buat dia nampak jahat err..

overall, aku rasa nice ah drama ni kalau jenis korang yang tengok PH tapi modern ver punya. korang boleh tengok kat kissasian ataupun fb page ingfakirata

rating ;
⭐⭐⭐

sorry for the short review
tq for reading
see u next entry :)
bye