REVIEW | Japanese Movie : Wolf Girl and Black Prince


Assalamualaikum semua. ok, harini aku nak review pasal movie yang aku ada tengok minggu lepas. bagi aku, movie ni movie yang menarik dan ofcourse lah pasal cintan-cintun ni memandangkan aku dah cukup 18tahun so here, the movie, Wolf Girl and Black Prince. rasanya sesiapa yang minat anime, mesti pernah dengar tajuk ni sebab sebelum keluar movie, dia memang dah keluar anime cartoon dulu. then lepastu baru dia keluar movie jepun yang manusia sendiri yang lakonkan. actually, movie ni memang dah lama release sejak May 2016 haritu so taklah lama sangat. so here,




TITLE : Wolf Girl and Black Prince (Okami Shojo To Kuro Oji)
COUNTRY : Japan
LANGUAGE : Japanese
DIRECTOR : Ryuichi Hiroki
RELEASE DATE : 28 May 2016
TIME PERIOD : 116 minutes
STARRING BY : Fumi Nikaido, Kento Yamazaki


SINOPSIS
Movie ni pasal seorang perempuan yang bernama Erika Shinohara (Fumi Nikaido) yang tak pernah ada pengalaman bercinta. so, Erika selalu tipu kawan dia yang dia ada seorang boyfriend yang suka bermanja dengan dia sebab dia malu yang kawan dia semua ada boyfriend tetapi tak bagi dia. lagipun, kawan dia selalu syak yang si erika ni takde boyfriend sebenarnya so, erika takut yang kawan dia dapat tahu yang dia takde boyfriend. then, dekat satu tempat tu dia nampak seorang lelaki yang hensem, Kyouya Sata (Kento Yamazaki) tengah jalan dan sempat mengambil gambar lelaki tersebut sebagai bukti dia ada boyfriend.

Tetapi, Kyouya merupakan budak hot dekat sekolah Erika. so, erika membuat perjanjian dengan kyouya supaya kyouya ni jadi boyfriend dia then kyouya pun setuju tapi erika kena jadi haiwan peliharaanya. lama-kelamaan, erika jatuh cinta dengan kyouya tetapi disebabkan kyouya yang hati batu

Selain tu, ada seorang lelaki nerd, Yuu Kusakabe (Ryo Yoshizawa) yang minat dekat erika tapi erika tak pernah perasan dia.

RH Review
This is very highly recommended movie for uolls and i really love this movie so much. for those yang taknak tengok anime yang berepisod, boleh tengok movie ni yang berdurasi sejam lebih je. ataupun yang dah pernah tengok anime version, boleh tengok yang real version kihkih. cuma yang real version ni hero dengan heroin tak kahwin macam yang anime punya. tapi ending dia boleh tengok yang hero dengan heroin together.

aku suka tengok muka heroin dia, erika. kalau perasan, muka erika ni ada macam park shin hye sikit. aku rasalah. bagi aku, aku tak suka muka hero dia sangat sebab tak hensem. tapi aku suka ketinggian hero dia. dalam movie ni, aku prefer si yuu ni sebab dia memang hensem hahaha. kyouya ni hensem tapi yuu ni lagi hensem bagi aku kk jangan kecam ni pendapat aku je em T^T. tapi kesianlah jugak dekat yuu sebab cinta tak kesampaian hm. takpe yuu awak dengan saya jelah >,< kk jkjkjk.

RH Rating
9.0/10.
lagi 1.0 hilang sebab takde babak kahwin hahaha

You can watch online here : Wolf Girl and Black Prince (eng sub)




boleh tengok trailer dulu.

real version vs anime version

nilah kawan erika yang semua ada boyfriend

ah they are so cute together ^^

erika request kyouya jadi boyfriend tipu dia.

so, jangan lupa tengok ye hehe
bye bye,
raizahalisah

4 comments:

  1. Macam menarik filem ni. Lama dah tak tengok cerita Japan. Last tengok masa belajar dulu je. tq for sharing :)

    Btw, siqah datang singgah sini dan follow :) Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  2. Wahhh...macam best je cerita ni... Nak tengok la..jarang tengok movie/drama jepun...tapi last tgok GTO in Taiwan...

    Thx share lasal movie ni..klau tak mmg taktahu..

    ReplyDelete
  3. Dh tgok citer ni. Best! Sweet gila! Kento-kun! >< awk, kento ni handsome sbnrnya! cuma dia tak sesuai buat style rmbut mcm ni hahaha cuba tgok kento berlakon dlm movie LD-K, handsome gila!

    ReplyDelete
  4. wah comelnya watak hero dan heroin cerita ni,nak tengoklah nanti :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.