Fall in love with Im Sun Hae vocal ! - Raizah Halisah

Monday, 3 October 2016

Fall in love with Im Sun Hae vocal !

Assalamualaikum semua :) Firstly, raizah nak ucapkan Salam Maal Hijrah 1438H kepada semua followers sekalian dan salam isnin hiks. Secondly, raizah minta maaf sebab dah tak selalu update entry dalam blog ni sebab raizah tersangat busy dengan kehidupan form6 dan kalau raizah tak busy pun, raizah tak tahu nak update entry em lagi sedih bila raizah sendiri malas nak bukak laptop. mian semua tetapi raizah masih seorang blogger walaupun raizah ni busy or malas sekalipun hehe. Sebenarnya, saya tak tahu nak bahasakan diri apa. sama ada nak bahasakan aku ataupun raizah. kalau lihat dekat entry sebelum ni, memang selalu guna aku dengan raizah tapi takpe kan? tukar tukar takdelah rasa macam bosan sangat :").



Okay, berbalik daripada tajuk cerita di atas, raizah nak review satu lagu from korean drama. lagu tersebut adalah nyanyian Im Sun Hae dan lagu tersebut bertajuk Will Be Back. lagu ni merupakan lagu yang ke-9 bagi korean drama tersebut. haa lupa nak bagitahu yang drama tu adalah Scarlet Heart : Ryeo. rata-rata followers raizah mesti tengah layan drama ni kan? haishh tipulah kalau korang tak layan drama abe hensem ni ~~ 7 orang abe hensem ni siapa je yang tak tertarik lagi lagi dengan heroin dia IU yang tersangat comel dengan Seohyun SNSD yang sangat berkarisma hehe. rasanya raizah tak review pasal drama tu sebab dah selalu tengok orang review drama ni takut nanti korang rasa bosan review benda sama :") tapi takpe sebab raizah cuma nak review salah satu lagu dalam drama tersebut.


for those yang nak dengar lagu ni, boleh tengok video youtube dekat atas. raizah sukakan lagu ni sebab lagu ni sedih. bukan sedih tapi sayu. kalau korang tengok dan dengar serta faham lirik dia, lagu ni sebenarnya pasal lagu orang mati >,< kalau tengok video dekat atas ni pun korang boleh tengok saat kematian isteri 8th Prince Wang Wook, Lady Myung Hae. selain tu korang boleh tengok 4th Prince Wang So dia minum racun sampai muntah darah. dengan Lady Oh mati kena gantung. senang cerita lagu ni keluar time orang dalam drama ni mendapat musibah. raizah sendiri tak tahu kenapa suka sangat dengan lagu ni. bukan sebab raizah suka orang mati. tak. raizah cuma suka macam mana Im Sun Hae begitu hayati ketika menyanyi lagu ni. lagi satu raizah suka vokal dia, memang sedap walaupun vokal sayu >.< so thats my opinion terhadap lagu fav raizah.

sebenarnya, banyak lagi lagu ost scarlet heart ryeo ni yang raizah suka macam davichi-forgetting you, for you-exo, ioi, epik high ft lee hi, punch ft loco dan banyak lagi. kira semua suka! cuma untuk lagu Will Be Back ni raizah terlebih suka haihh susah nak explain. bawah ni raizah bagi lirik translation dalam english.

A petal is fluttered to the ground by the season
It’ll be alone,lonely and sad
The sky where the stars left is sad
So it cries like a rain
Like the flower blooms and falls
Please deliver my mind via the wind
The wish which will be come true when the first snow
I believe that story, my dearest wish
If you know my heartrending mind
You’ll be back again




for those yang nak download ost ni, boleh pergi SINI
korang pulak suka ost yang mana? share lah dekat comment hiks :)
memang sedih lah lirik dia em jap nak sambung nangis jap, bye


lots of love,
raizahalisah 

1 comment: