July 2016 - Raizah Halisah

Friday, 29 July 2016

Pertandingan Pakaian Beragam Bahan Terbuang Tingkatan 6 SSN SMK Seri Kota, Melaka.

July 29, 2016 1
Pertandingan Pakaian Beragam Bahan Terbuang Tingkatan 6 SSN SMK Seri Kota, Melaka.
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Assalamualaikum w.b.t

Haii semuaaa... entry kali ini aku update bertujuan tentang pertandingan pakaian beragam dengan menggunakan bahan yang terbuang telah dianjurkan oleh Kelab Pengguna Tingkatan 6 SSN SMK Seri Kota. Pertandingan ini telah berlangsung pada hari selasa yang lepas bertarikh 26/7/2016 di dewan terbuka SSN SMK Seri Kota. So, lets check it out tentang cara-cara pelajar tingkatan 6 menggayakan baju yang dibuat oleh mereka dengan menggunakan pakaian yang terbuang.


Semua murid tingkatan 6 telah terlibat di dalam pertandingan tersebut. Pertandingan ini hanya kecil-kecilan sahaja kerana pelajar tingkatan 6 dekat sekolah aku tak ramai hewhew tapi aku suka tengok cara dorang buat walaupun last minit.


Princess Ong Choo Lian from kumpulan 2.
Okay group ni telah mendapat tempat yang pertama di dalam pertandingan ini. Design dress ini tersangatlah lawa. Aku suka cara ahli kumpulan mengembangkan kain belah belakang bak princess yang sebenar >,< Goodjob kumpulan 2 :)


Model kumpulan 1 yang ayu lagikan comel, Fatimah ^^
Okay yang ni group aku tau. Full of flower walaupun takde warna. Group aku ni dapat no 2 mungkin sebab bunga bunga tu :") kekreatifan hakak Shifa dan diinspirasikan oleh adiknya, maka terjadilah design bunga tersebut ^^ Alhamdulillah :) Bahan-bahan yang digunakan selain daripada surat khabar ialah kadbod (base baju), tali, dan juga plastik sampah hitam (turban hahahahahahha)


Okay yang ini Mr. Gadget katanya daripada kumpulan berapa entah aku tak tahu. Mr. Gadget dan ahli kumpulannya telah mendapat tempat yang ke-3 walaupun pembentang mengatakan bahawa baju Mr. Gadget tidak siap sepenuhnya hahahaha. Kekreatifan ahli kumpulan ini menggunakan bahan terbuang selain daripada surat khabar, mereka juga menggunakan kadbod, dan bekas plastik minuman (di atas kepala Mr. Gadget) 
*boleh perasan gambar Hsu Taiyu kat surat khabar tu omg terkejut sis*



Ini adalah di antara kelainan didalam pertandingan ini. Modelnya lelaki tetapi berbaju gadis-gadis hahaha. Bak kata pembentang, mereka inginkan kelainan dalam konsep pakaian mereka. Kumpulan ini telah mendapat tempat yang ke-4 dan aku akui ini tersangatlah comel omg >,<


Pemenang tempat yang ke-5. Kombinasi pakaian yang simple dan warna-warni serta bunga-bunga yang menyerikan lagi si peragawan hehe goodjob :))


dan ini adalah model di mana model ini mendapat tempat yang ke-6 !! okay group yang ni dikatakan buat kerja last minute tapi ini sangat kreatif walaupun tersangat simple hahahha

 Para model bersama baju peragaan mereka ^^







Tahniah kepada semua pemenang hehe. Minggu depan pertandingan futsal dan bola jaring pulak okay. Stay tuned!! BYE BYE

Saturday, 2 July 2016

NEW DESIGN 07/16

July 02, 2016 6
NEW DESIGN 07/16
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
 Assalamualaikum w.b.t



Alhamdulillah bulan Ramadhan sudah nak sampai ke penghujungnya. Semoga amalan kita diberkati dan diterima oleh Allah. Sempena hari raya yang bakal berlangsung dalam beberapa hari lagi, aku pun bercadang untuk menukar rupa blog aku muehehehehe. Ni tak tahu lah dah berapa kali template ditukar bagi mengemaskan blog ini. Sebenarnya, aku cuba untuk memperbanyakkan masa aku untuk blog kesayangan aku ni tapi sejak dah era pra-u ni, masa yang diperuntukkan sangatlah terhad. Kadang dah tak de masa langsung nak membuka laptop apatah lagi menyentuhnya. Harap semua faham mengapa aku dah takde active di dilam blog mahupun di group whatsapp T^T.


Tema blog aku kali ini ialah black&white. Seperti dahulu hihihihi. Thanks to ThemeXpose for this elegant and brave theme lol. Aku memang addicted dengan warna hitam putih so thts why aku pilih theme ni. Tak terlalu berwarna-warni seperti tema blog sebelum ini dan tak terlalu perempuan. Theme baru ini untuk feeling rasa macam tumblr sikit so kemungkinan blog pun penuh dengan b&w je nanti. hehehehehehehehe. Cuma aku takut theme macam ni nanti buatkan aku cepat bosan lol. harap-harap tak lah sebab dah malas nak fikir edit edit ni semua :")


InshaAllah lepas raya aku akan merajinkan diri untuk mengupdate recipe di dalam blog aku ni seperti yang di janjikan pada entry sebelum ini. Doakan aku boleh update secepat mungkin ye ;) . Harap followers aku tak lupakan aku sebab aku dah tak active sangat sekarang T^T jeongmal mianhae hm hm hm.

Moga kita berjumpa lagi di entry seterusnya.
Terima kasih >_<