form 6 X newbie...

بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t



Haii gaiss hehehe rindunya kat blog aku yang pink pink comel ni (walaupun tuan blog bukannya addicted dengan pink). So, entry kalini aku update maybe untuk yang terakhir haa cewahh kau tapi takdelah yang terakhir kan cuma maybe aku takkan selalu update entry dalam blog ni jap eleehhh macam le aku ni rajin nak update entry >,< okay so sebab sebab dia adalah aku dah pun masuk form6. Mesti ramai pelikkan kenapa aku ni masuk form6 lambat T^T hm tapi nak buat cemana hati aku baru terbukak nak masuk form6 walaupun dah lambat. Tak lambat sangat okayh!! cuma terlepas 2-3minggu je inshaAllah boleh cover balik hehehe.

Macam mana hati aku tergerak nak masuk form6? Hm hm hm since aku takde rezeki kat upu, aku pun masuklah form6. asalnya nak tukar sekolah tapi apakan daya maybe rezeki aku kat sekolah sukan ni hahaha ouh lupa nak bagitahu yang aku sambung form6 dekat SSN SMK SERI KOTA. Aku pun tak tahu kenapa tetiba sekolah sukan weh hahahaha. Alhamdulillah kawan kat sini semuanya baik-baik dan tak sambung ada yang kelakar pun ada. since mak deq aku kata yang dah takde jalan lain nak sambung psikologi, so aku pun dah berserah dah tawakkal pada Allah. dan alhamdulillah akhirnya hati aku tergerak nak masuk form6. Selain tu, ada jugak bimbingan daripada keluarga, cikgu deel, dan ramai lagi. Ni bukan jalan terakhir bagi aku. Macam aku pernah baca satu entry blogger tu dia tulis bahawa form6 ini bukan jalan terkahir untuk hidup kita tapi sebab aku rasa aku tahu apa yang aku minat. Aku takde basic sastera time sekolah menengah so mak deq aku kata susah kalau nak sambung mana mana bidang psikologi  dengan takdenya basic sastera so aku denga rela hati masuklah form6. Amik sastera. Aku jugak taknak susahkan parents aku nak pinjam ptptn pastu nak bayar balik so aku rasa semua tu membazir walaupun kolej/universiti tu ada bidang psikolgi T^T.

Melangkah ke form6 ni bagi aku lebih banyak cabaran. Antara cabarannya ialah rindu dengan zaman sekolah menengah. Aku mengaku bahawa aku seorang yang pemalu. Aku jenis tak bergaul dengan orang melainkan dengan orang yang aku rapat je. So bila semua tu terjadi, automatik aku akan rindu dengan suasana gamat kelas form5 aku, 5 Ibnu Sina. Cakap pasal 5 Sina, kalau korang masuk kelas tu, korang akan tengok betapa dramanya kelas aku tu sebab memang banyak sangat propa, drama hahaha serious talk, aku rindu dorang semua, Ok yang ni jujur T^T tak tahu kenapa. Kenkadang rindu dengan lawak merepek waiz dalam kelas. rindu yang tak terkata tu susah nak nak gambarkan. Ok aku nak nangis T^T.

Kepada ex classmate yang sambung matriks, form6, diploma, asasi, pilot semua tu, aku doakan korang berjaya ye walaupun kaedah pembelajaran kita tak sama tapi inshaAllah kita boleh berjaya sama-sama. Aku rindu korang. Bila entah boleh jumpa :")

Maaf aku terlalu beremosi dengan semua ni. Tipulah kalau aku kata aku tak rindu hm bye assalamualaikum :))


10 comments:

  1. aww, betul tu XD tak dapat upu bukanlah penamat segala-galanya... cheer up!

    ReplyDelete
  2. oh, salam perkenalan :) sy pun pelajar form 6, tapi tahun ni dah jadi senior lah haha. sy pun rasa apa yang awk rasa dulu. nama kelas tingkatan 5 dulu pun sama jugak, 5 ibnu sina XD dan sy pun ambik sastera jugak.

    salam singgah dari http://tomodachilavendra.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kak tomo tak sangka kita banyak persamaan >,<

      Delete
  3. takpee awak, bljr mna2 pun okay, yang penting niat. eyja doakan awak berjaya dalam apa sahaja yang awak lakukan. niat semua Lillahi Ta'ala okay? :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Instagram