How To Choose Sunglasses That Suit Your Face Shape



Assalamualaikum,
Hello guys, fyi entry kali ini merupakan tips dalam memilih sunglasses. Almaklumlah kan sekarang ni cuaca panas so korang-korang mestilah kena beli sunglasses untuk menghalang penglihatan daripada terkena silau and jugak untuk bergaya so on. Sebelum tu, say HI to my cutie baby Jaebum hahaha ((that top picture)).



Tips ni aku tulis special for you alls yang tak nak jadi macam aku. Actually, the sunglasses aku beli murah je alah senang cerita tak ori lah *malu* but idc about it hehe. Aku beli pun aku main capai je ala murahkan capai jela. sebab sunglasses ni nampak lawa daripada yang lain tu yang aku main capai je. Perasan tak apa yang failed kat gambar tu? Kalau perasan lah kan when i wore that sunglasses and take a selfie, kening aku tak nampak hahaha *tutup muka*. Selalu jugaklah aku stalk ig and nampak kalau dorang selfie guna sunglasses, mesti nampak kening but why aku punya kening tak nampak dalam gambar ni? Okay start tu memang aku dah rasa failed time memilih jenis sunglasses. Lagipun, muka aku ni jenis bulat so mungkin jenis ni tak sesuai dengan muka aku.


So, abaikan apa aku melalut kat atas tu and lets look at the tips how to find a sunglasses according  to your face shape.

  • Mula-mula, korang kena tahu jenis muka korang macam mana. kalau aku jenis bulat tapi aku sengaja je membujurkan muka aku >,<

  • Lepas dah dapat tahu muka korang bentuk yang macam mana, korang boleh cari sungglases mengikut bentuk muka korang.
1. Round Face




2. Oval Face

3. Hearted Face

4. Square Face



Pilihan yang terbaik dalam memilih sunglasses ataupun kacamata.


Setelah aku menggodeh google so barulah aku tahu yang sunglasses aku beli tu hanya sesuai untuk orang yang mempunyai jenis muka oval mahupun kotak. So, i should buy a new one and ofc i will refer the pict before buy it. and also korang jugak, kalau yang nak beli sunglasses tu boleh lah jugak refer pict kat atas tu ye ((bukan pict aku)).

*sebarang typo ataupun broken english, sila abaikan ;)*

Bye, sehingga kita berjumpa lagi di entry lain.
Assalamualaikum.

Raizah Halisah.

5 comments:

Instagram