Tagged Question : Get To Know Me



بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
 Assalamualaikum w.b.t

Hye gaiss rasanya dah lama kan raizah tak update entry? sebenarnya, raizah ni pemalas sikit hahaha macam entry sebelum ni raizah ada update pasal diri raizah yang jenis kena ada mood baru boleh tulis entry kat blog ni. Haa sedemikian tulah yang buat blog ni dah berminggu bersarang disebabkan mood takde XD. tambah-tambah pulak laptop rosak beberapa hari lepas dan alhamdulillah laptop dah okay dan raizah dah boleh update entry untuk hari ini :)

Sebenarnya raizah di tag untuk buat entry hari ni. Sarah yang tag raizah daripada pertengahan bulan 3 haritu XD. Maaf sarah sebab tangguhkan entry ni T^T. Raizah rasa serba salah la pulak T^T em. Tapi takpe sebab hari ini raizah dah taknak tangguh lagi. So, here we go....

(untuk answer, raizah akan buat manglish :"))

Answer:

1. Nama penuh raizah adalah Nur Fefiraizah. Haa konfem korang tak boleh sebut dengan sekali sebutan kan? ok raizah dah selalu dengar orang kata macam tu. Nama yang tak pernah orang guna dan satu-satunya nama yang wujud kat dalam dunia. tapi apapun raizah bersyukur sebab ada nama yang tak pernah orang guna hahaha.

2. Umur? 18y/o. Kiranya raizah baru lepas dapat result spm. jangan tanya result berapa XD.

3. Best Friends? Geng SGals. Najiha, Syazana, Ellyana, Mazlina, Aina.

4. Relationship status? taken 50% oleh zhang yixing dan 50% oleh kim hanbin hahahaha.

5. Piercing? kat telinga je ada tindik. maklumlah perempuan XD

6. tak minatlah nak tindik kat mana mana hahaha

7. Takde tatoo~~ DOSA

8. Tak nak tatoo!~~ DOSA

9. Favourite Blog? raizah suka blog yang ada banyak tutorial. Banyak kalau nak senaraikan bloggers semua tu. Selain tu, raizah jugak suka semua blog from Blogger's Family :))

10. Maksud raizahstory? dekat blog ini, ada banyak pasal story yang raizah suka share tak kisah duka ataupun gembira. sebab tulah namanya raizahstory. raizah berstory. raizah bercerita hahaha.

11. Fav band? raizah suka AOA :)

12. Fav movie? movie Disney, chinese movie, horror movie (even raizah penakut T^T)

13. Fact about my personality? unlucky fangirl :")

14. Hate most about myself? ok raizah benci yang raizah ni pemalas !!

15. Love most about myself? takde kot. haha maybe my eyes. double eyelid *,*

16. I really love maths. Lecturer pun okay jugak. Tapi kenkadang, nak jadi tour guide. I love to travel.

17. tbvh, i tak pernah date. but raizah selalu tgk kdrama yang dorang selalu date kat themepark and why not tht we must try it? hehehe

18. yang ni raizah pernah update entry 5 thing i hate most. boleh baca kat SINI.

19. my weakness? okay ini sangat jujur, raizah lemah tengok rambut lelaki. "your hair the most i fav".

20. Phobia? cinta.

21. Homework

22. Rambut!! 

23. The way he looked at me.

24. Smokers. Vapers.

25. Perempuan melawa bukan untuk pikat lelaki :D 

26. act i dont have any quote but this is the fav one,

Today is better than yesterday and tomorrow will better than today.

27. benda yang  aku pendam selama ni.

28. a girlfriend of my first love :))

29. lepas dengar news yang kai dengan krystal dating T^T

30. Personality are better than looks :)

I tag to those that i really want to know about them ^^ 1 . 2

4 comments:

  1. thank you for tagging! XD samalah, kalau takde mood memang bersawanglah blog kita~

    http://nachrysanthemum.blogspot.com/2016/03/tag-get-to-know-me.html

    ReplyDelete
  2. fobia cinta?? U taknak bercinta dngn i ke kak raizah.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi nabila XD nak bercinta dengan i ke ni hahaha

      Delete
  3. Finally 30 soklan dah berjaya dijawab ! bapak banyak kot hehe takpee taknak bercinta lagi. Baru 18 kannn, kejar cita cita dlu okay sayang :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.