Wordless Thursday: Pemalas kah aku ?

بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
Assalamualaikum w.b.t

Haii korangg.. haritu aku ada terbaca satu tweet ni, memang kena lah jugak dengan aku ni --"

Aku memang spesies sebijik lah dalam tweet tu cuma takdelah sampai nak ngecat bilik kan hehe tapi bila aku dah rajin sangat, dengan bilik sibling aku pun aku boleh kemas. Kalau tak, memanglah aku takkan sentuh barang bersepah tu semua hahaha dekat sini korang boleh tengok aku ni macam pemalas T^T tapi itulah hakikatnya sebab semua benda nak kena ada mood baru aku buat hahahaha. Termasuklah bab mengedit blog aku ni. So, aku ada satu pepatah ni macam tweet tu jugak cuma lebih kepada mengedit blog.

Aku ni spesies kalau nak edit blog, kena ada mood. Kalau takda mood, malas nak mampos sampai laptop pun aku taknak bukak. Kalau mood sampai, 3pagi pun aku still tak habis edit blog.

Tulah pepatah nya konon kan haha. Tak kisahlah edit blog ke, kemas bilik ke, memang aku punya jenis kena ada mood baru benda tu berbuat hahaha pemalas nak mampus T^T . Kadang, pasal makan pun kena ada mood hahaha. Kalau sesetengah orang, memang suka makan tapi jenis aku tah kenapa kurang suka dengan makanan. Pelik bin ajaib kan ?? aku ni pun even kurang suka makan tetap berat badan naik untuk bulan ni hahaha tapi tulah hakikatnya bila dah jadi orang macam ni T^T tapi nasib baik lah jugak sebab member aku pun sama perangai dengan aku hahaha. Dia pun jenis kena ada mood pun baru buat kerja kalau tak memang haremm tak sentuh langsung~~ So, korang macam mana ? Jenis macam aku ke ataupun korang terlebih rajin? Ke aku memang merepek bende tah apa apa :") hahaha klahh selamat malam, tidur nyenyak ^^ #sayangketatsendatpadat :P

14 comments:

  1. Hahaha.. betul tu semua kerja kena ada mood, kalau Zati nak baca novel pun kena ada mood. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh tak sangka kita ad geng jugakk T^T haha sepp sikit >,<

      Delete
  2. kita ikut angin..huhu..angin baik dtg..baiklah dia..angin tak baik..satu hape pun xnak buat,nak relaks jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kita pun kenkadang cemtu gak ikut angin samalah macam ikut mood >,<

      Delete
  3. Me too, buat keje ikut mood. Kalau rajin non stop, kalau dah takde mood tu memang tak sentuh langsung :D

    ReplyDelete
  4. Sama la kite.. kalau tak de mood, sorry la nak.. nampak bersepah pun buat2 tak nampak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wehh!! kita sama lah T^T tak sangka ada geng jugak T^T

      Delete
  5. hahha MG pulak mood lipat kain..sejak ade anak ni..masa kadang2 tak tentu..tp bile saka lipat kain dah dtg...sanggup MG amik cuti tau tak p keje!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh itu dah kira mood terlebih rajin tu MG >,<

      Delete
  6. ye...pernah jadi beberapa kali lepas jadi seorang mak ni...pelik sgt..tp mmg mood nk lipat kain tu sgt susahhhh nk dtg..haish..tp tak de pulak kain berlonggok tau...cumanya baju anak2 je...:)

    ReplyDelete
  7. hahaha perempuan dengan mood susah dipisahkan.. :D

    ReplyDelete
  8. same here! kadang2 bila mood rajin datang,mula lah nak sibuk kemas itu ini. siap plan dlm otak lagi lepas ni nak buat apa. tapi the next day tu mood rajin comfirm trus hilang hahaha

    ReplyDelete

Instagram