[REVIEW] Taiwan Movie : Our Times



Assalamualaikum dan selamat malam ❤️

Haritu aku ada download satu movie ni. tajuk dia "Our Times". movie ni daripada Taiwan so movie ni memang korang patut tengok ^^. sebenarnya, aku tak tahu pun pasal movie ni even movie ni keluar 2015 tapi haritu ada terbaca satu entry Laki Terok tentang movie ni tu yang aku cepat cepat download tu. to me, movie ni pasal cinta pertama aka first love kiranya cinta monyet jugak lah. movie ni boleh dikatakan seakan sama dengan movie Thailand yang pernah hot suatu ketika dahulu iaitu First Love aka A Crazy Little Thing Called Love. sebab kedua-dua movie ni memang atas dasar cinta di persekolahan.



SINOPSIS
The movie takes us on a 20-year journey through the life of the main character, Truly Lin (Vivian Sung). Seen mostly as a flashback to how her life wound up where it is, we follow Truly back to her senior high school year and watch as she teams up with TaiYu (Darren Wang) to break apart growing love between rivals Ouyang (Dino Lee) and Minmin (Dewi Chien). Through the course of the next year we watch all 4 teens mature, and in the end, nothing is as originally desired.

RH REVIEW
To me, movie ini memang genre romantik-komedi. korang yang dah tengok tahu cemana perasaan dia hahaha. actually, movie ni pasal seorang perempuan yang bernama Truly Lin (Joe Chen) yang teringat dengan kisah cintanya ketika dia mendengar salah satu lagu Andy Lau. Truly Lin ni memang minat gila kat Andy Lau sampai simpan stande Andy lau kat bilik dia. Ketika zaman sekolahnya, Truly lin (Vivian Sung) ni memang suka kat Ouyang Feifan / Ouyang Extraordinary (Dino Lee) sebab Ouyang ni memang pelajar straight A dekat sekolah dia. cerita jadi best time Truly lin menghantar surat berantai dengan melekatkan sticker Andy Lau kepada Hsu Taiyu (Darren Wang), ketua gangster di sekolah mereka. Sejak itu, Truly Lin menjadi kawan Hsu Taiyu dan mereka bekerjasama untuk memenangi hati crush masing-masing kerana Truly lin suka Ouyang dan Hsu Taiyu suka dengan Tao Minmin. tanpa disedari mereka berdua mempunyai perasaan terhadap masing-masing.

Part paling sweet bila Hsu Taiyu sanggup pegang janji dia pada Truly Lin iaitu tak bergaduh lagi. Disebabkan perjanjian itu, Hsu Taiyu sanggup dibelasah teruk oleh sekumpulan budak gangster sekolah lain sambil memegang stande Andy Lau yang ingin dia berikan kepada Truly Lin.
At the end, dorang berjumpa balik setelah lama Hsu Taiyu belajar kat U.S. Selain tu jugak, part bila Taiyu ajar Truly Lin skating sampai pandai dan Truly Lin selalu jatuh adalah part yang kelakar

Tapi sebenarnya, Truly Lin ni tak tahupun yang Hsu Taiyu sukakan dia selama ni dan Hsu Taiyu pun tak tahu langsung yang Truly Lin ni ada simpan perasaan kat dia. sebab masing-masing ingat yang orang yang dorang suka ni sukakan crush dorang. so, kesimpulan dia kat sini korang kenalah jujur bila suka dekat seseorang :") eh macam tercakap dekat diri sendiri pulak hahahahahaa.

RH RATING
10.0/10.0
Full mark untuk movie yang ohsem ni dan very recommended untuk korang yang nak ada feel bercinta time zaman sekolah aka cinta monyet  >,<
Movie ni ajar kita bahawa kalau dah jodoh tak kemana hahahaha lolz..

LINK TO WATCH THIS MOVIE



Barisan pelakon Our Times.
dari kiri Ouyang, Truly Lin, Hsu Taiyu, Tao Minmin

Antara babak-babak sweet dalam movie ni.

Truly Lin & Hsu Taiyu

Ouyang Feifan & Tao Minmin

Tulah stande yang Hsu Taiyu kasik kat Truly Lin 



RH RATING
10.0/10.0
Full mark untuk movie yang ohsem ni dan very recommended untuk korang yang nak ada feel bercinta time zaman sekolah aka cinta monyet  >,<
Movie ni ajar kita bahawa kalau dah jodoh tak kemana hahahaha lolz..

LINK OF THIS MOVIE
Our Times (english subtitle)

2 comments:

  1. I am glad that you enjoy this movie :)

    www.lakiterok.com

    ReplyDelete
  2. I am glad that you enjoy this movie :)

    www.lakiterok.com

    ReplyDelete

Powered by Blogger.