Segmen Awak Orang Mana?

Assalamualaikum.
Harini Openg nak join satu segmen yang Kak Rrai buat iaitu "Segmen Awak Orang Mana?"


{click banner/gambar di atas untuk join}

Warna Banner:
#000000 {hitam}

Saya orang : Melaka Bandar Bersejarah

So, tentang Melaka, semua tahu yang Melaka merupakan negeri paling bersejarah (rasanya). Sebab dekat buku teks sejarah mesti ada pasal Melaka tak kiralah faktor kejatuhan ke faktor kegemilangan Melaka ataupun tentang Parameswara. Dekat Melaka, especially Bandar Hilir, banyak bangunan tinggalan penjajah suatu masa dulu. Selain tu, ada jugak Menara Kaca Sky Tower yang terletak dekat The Shore pun mendapat perhatian pelancong dari luar negeri mahupun luar negara.

And baru-baru ni, telah tubuhnya satu pusat shopping mall iaitu Melaka Premium Outlet. Rasanya sama macam Johor Premium Outlet jugaklah sebab saya tak pernah pergi lagi MPO tu so tak tahu macam mana rupanya. Haha tu je kot nak cerita and lagi satu pantai Klebang pun salah satu area percutian popular untuk tahun 2015 mungkin sebab pasir dia macam kat ala-ala Mesir tu yang lawa untuk photoshoot. Datanglah Melaka :))


Ini adalah pemandangan Selat Melaka daripada Menara Taming Sari. 

11 comments:

  1. Sy belajar kat Melaka masa diploma. Melaka mmg best! Seronok betul belajar kat tempat yg banyak lokasi perlancongan utk dilawati. Apapun tiga tahun belajar tu sy tak khatam lagi jalan jalan kat melaka heheheh. TQ join this segmen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak belajar diploma kat mana ? btw, nanti bila free, datanglah Melaka ^^

      Delete
  2. saya suke jejalan melaka, memng byk tempat menarik. Tp paling best, makan dimana2 kedai pun rasanya sedap.. org melaka memang pandai masak!

    ReplyDelete
  3. orang melaka~ hai hai salam perkenalan..

    ReplyDelete
  4. hai org melaka. salam kenal dri pahang

    ReplyDelete
  5. Salam Singgah dari Labuan :D

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.my/2016/01/segmen-awak-orang-mana.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, salam ukhuwah daripada saya... Best of luck sis.. =D saya pun join segmen yang sama..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/01/segmen-awak-orang-mana.html

    ReplyDelete

Powered by Blogger.