New Design of Blog - Raizah Halisah

Wednesday, 23 December 2015

New Design of Blog





Assalamualaikum

Setelah bertungkus lumus untuk dua hari selepas laptop dibaiki, akhirnya saya berjaya mengedit blog idaman saya. Jutaan terima kasih kepada para bloggers yang menyediakan tutorial yang menarik untuk rujukan saya bagi mencantikkan lagi blog ini. Tak lupa juga pada Kak Leya yang banyak membantu saya dalam menyiapkan serta mencantikkan blog ini hehe and blog tema warna lepas iaitu pink black juga design kak leya sendiri^^. Akhirnya blog yang bertemakan warna hitam, putih, kelabu telah pun diedit penuh oleh saya, Raizah Halisah pada 22-23december 2015. Saya terlalu gembira hahahaha.

Pejam celik, pejam celik, lagi beberapa hari lagi kita nak masuk tahun baru 2016. So, tahun baru, kenalah design baru kan hehe. So, sebabtu saya pilih 3 warna ni as warna fav saya. Dan tak lama lagi, pejam celik sekolah dah nak bermula. Sebab saya yang dah habis sekolah ni, nak pesan pada pelajar lepasan pt3 yang nak amik course untuk form4 ni, pilihlah course yang korang rasa tak susahkan korang. saya, as ex-student biology juga jujur mengatakan science stream sangat susah sebab science stream korang kena pandai dalam mathematics untuk hadap subjek ADDITIONAL MATHEMATICS. Kenapa saya capslock kan addmath tu? sebab dia adalah salah satu subjek killer setiap tahun tapi saya jujur saya memang suka addmath hahahaha.

Bagi subjek CHEMISTRY dan PHYSIC , korang kena beri banyak perhatian kat guru semasa belajar. Saya begitu anti dengan kedua dua subjek ni sebab subjek ni susah bagi saya. At the end, dua subjek ni pun anti kat saya jugak hahaha sampai dia tak pernah nak kasik saya A hahahaha.

So, even course sastera pun tak jadi penghalang nak buat korang berjaya. Sebabtu, saya tak sarankan korang amik course science stream. Aku bukan menghasut tapi fikir dulu sebelum terlambat. Mana yang result baik of course masuk science stream and mana result yang kurang baik tu tak semestinya hidup korang terhenti kat situ. Ingat, rezeki Allah tu luas :)

Cuma satu je nak pesan, pada yang akan bersekolah pada tahun 2016 dan tahun seterusnya, even macam mana korang tak suka pun subjek tu, even korang benci mana pun cikgu yang ajar subjek tu, korang kena suka jugak. Sebab benda bila kita tak suka dia, dia pun tak suka kita. So, pada yang membenci subjek MATHEMATICS diluar sana, saya nak ingatkan mulalah suka dengan subjek tu sebab bagi saya mathematics ni senang. hehe bye

Assalamualaikum.
by Raizah Halisah 

2 comments:

  1. Wahhhhhh! Cantik design baru dia! ;D Btw, gif dkt dlm entry tu ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thankyou ^^. im the fan of exo too ><

      Delete