Diam Saja by Bila AF2015 {Tips Cinta by RH}


Assalamualaikum

Lagu Diam Saja by Bila AF2015 sangat menyentuh hati aku hahaha aku tak tahu kenapa tapi hati aku berdebar time dengar lagu ni. Tapi lagu ni serious mendalam maksud dia. Macam aku ni penulis lirik pulak kan? Tapi kalau nak tahu, lagu ni pasal perempuan yang dah lama suka seseorang tu tapi dia takut nak beritahu lelaki tu sebab dia takut di kecewakan dan dia memilih untuk berdiam saja akan perasaannya. Tapi, baik berterus terang je dengan lelaki tu. Ya, sifat malu tu memang ada tapi perasaan kita, kita tak boleh jangka. Takut nanti terlepas, jangan merana :) and seelok-eloknya kita berserah je pada Allah. Tembak doa dari jauh dan jangan lupa Allah sebab bila kita lupa Alah, kita lupa pada dosa. Remember it ^^. Soal cinta, ketepikan dulu. Focus on your study or career first. In sha Allah suatu hari nanti, kalau kau dengan dia dah memang tertulis dalam perancangan Allah, tak mustahil korang tak bersama. Note to myself and uolls too, don't worry and don't cry cause Allah never left you alone. Hes always with you guys. Letak Allah dalam cinta pertama kita dan bukannya ajnabi yang belum sah jadi mahram kita. Ni pesanan untuk anda semua;
Ingat tu, kalau contohnya korang diam and tak luah pada 'crush' korang, luah pada Allah. Allah ada dengan korang setiap saat. Mulai dari haritu, move on . Jangan berharap. Nanti sakit. Memang sakit. So beware :) Letak Allah first di dalam hati kita. Don't be afraid yaa :))



Lama ku memendam rasa dalam hati
Cinta yang ku simpan dari mu
Semakin mencuba untuk melupakan
Semakin menusuk kalbuku
Beratnya bibirku untuk berbicara
Meluahkan cinta ini
Kerna takut dikecewa
Walaupun ku sungguh sayangkan diri mu
Demi hatiku yang rapuh
Biar cinta ku sehala dan berdiam saja
Cukup dari jauh diri ku memuja
Mimpikan sebuah cinta yang takkan ada
Beratnya bibirku untuk berbicara
Meluahkan cinta ini
Kerna takut dikecewa
Powered by Blogger.